Energiaremontilla rakennuksen energiatehokkuus maksimiin ja kulut minimiin

Lamit.fi on toteuttanut useita energiaremontteja eri puolille Suomea. Lämpöselvityksen ja energiaremontin avulla saadaan rakennuksen energiatehokkuus maksimiin ja kulut minimiin. Pyydä Lamit tutustumaan kohteeseesi ja aloitetaan matka kohti suuria säästöjä ja pieniä päästöjä jo tänään!

energiaremontti

Lämpöselvitys selvittää energiankulutuksen epäkohdat

Kiinteistönhoitokuluista kuluu energiankulutukseen noin 30-40 prosenttia. Näin ollen siirtymällä energiatehokkaampiin energiankulutusratkaisuihin säästöt voivat olla mittavia. Esimerkiksi maalämpöpumppu säästää vuosittaisissa lämmityskuluissa jopa 60-80 prosenttia.

Lämpöselvitys tehdään, kun halutaan tietää, kuinka paljon rakennuksessa kuluu energiaa lämmitykseen. Lämpöselvitys olisi syytä tehdä, varsinkin jos kyseessä on iäkkäämpi rakennus. Lämpöselvityksessä selvitetään myös kuinka paljon ja mistä lämpöä pääsee hukkaan.

Kun lämmitykseen kuluvan energian sekä hukkalämmön määrä on saatu selville, on seuraavan vaiheen aika. Lämpöselvityksen jälkeen mietitään ja lasketaan minkälainen energiaremontti rakennukseen olisi syytä tehdä. Energiaremontin tarkoituksena on korjata ne lämmityksen ja energiankulutuksen epäkohdat, jotka lämpöselvityksessä on saatu selville. Energiaremontissa tavoitellaan 50-60 prosentin energiasäästöjä.

Energiaremontti takaa suuret säästöt ja pienet päästöt

Energiaremontti tarkoittaa toimenpiteitä, joita tehdään, jotta energiatehokkuus kasvaisi ja käytönaikainen hiilijalanjälki pienenisi. Tällainen toimenpide voi olla esimerkiksi siirtyminen öljylämmityksestä maalämpöön. Energiatehokkaampaan lämmitysjärjestelmään siirtymisen lisäksi energiaremonttiin voi ja kannattaakin yhdistää muita energiatehokkuutta parantavia remontin osia, kuten ikkunaremontti ja lisäeristykset.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Maksimaalisen tuen saamiseksi energiaremonttiin kannattaa sisällyttää kaikki energiatehokkuutta parantavat hankkeet. Lue lisää ARAn energia-avustuksesta: ARAn energia-avustus.

Energiaremontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Säästyneillä energiakuluilla maksetaan lämmitysjärjestelmään investoidut rahat noin 6-8 vuodessa rakennuksesta riippuen. Uuden, energiatehokkaamman lämmitysjärjestelmän avulla säästyy energiaa. Tämä säästö näkyy myös yhtiövastikkeissa ja vuokrissa. Jokainen säästetty kilowattitunti on suoraa säästöä asukkaillekin.

Energiaremontti ei säästä pelkästään rahaa, vaan myös luontoa. Vähempi päästöisempiin ja ilmastoystävällisempiin lämmitysjärjestelmiin siirtyminen on ekoteko. Esimerkiksi maalämpö on energiamuotona edullinen ja uusiutuva.

Uusiutuva energia

Esimerkki energiaremontista:

Hankkeen vaihtoehdot on laadittu selkiyttämään osakkaan ja As Oy:n hankintapäätöstä. 

Tässä kohteessa oli alkamassa putkiremontti, jonka yhteydessä mietittiin laajentaa remontti käsittämään myös energiatalouden parantaminen. Vaihtoehdoiksi muodostuivat pelkkä alkuperäisen suunnitelman mukainen putkiremontti (A), toteuttaa samalla kevyt energiaremontti lisäämällä poistoilmalämpöpumppu (B) tai tavoitella nollaenergiaa lisäämällä vielä maalämpöpumppu ja samalla irtautua kaukolämmöstä (C).

Mallikohde: As Oy Omakoti (40 asuntoa), Kaupunki X  

Energianremontin lämmöntalteenoton toteutusvaihtoehdot:

 • Vaihtoehto A: IV poistopuhaltimien uusiminen (ei energiaremontti) (30 000 €)  
 • Vaihtoehto B: IV poistoilmalämpöpumpulla Lämpö Oy (150 000 €)  
 • Vaihtoehto C: IV poistoilma- ja maalämpöpumpuilla Lämpö Oy (240 000 €)  

Vaihtoehtoihin A, B, C sisältyy valittu, kilpailutettu urakka:  

 • Rakennusurakka Rakennus Oy (230 000 €)  
 • Putkiremontti Putki Oy (190 000 €)  
 • Sukitusremontti Sukka Oy(130 000 €)  
 • Sähköremontti Sähkö Oy (160 000 €) 
 • Asbestipurku Purku Oy (150 000 €)  
 • Valvonta lamit Oy (8-15 % urakasta riippuen)  

Yhteensä 860 000 €    

Vaihtoehtolaskennan perusteet ja laskelmien tulokset  

Lähtötiedot  

 • Taloyhtiön yhtiövastike ennen remontin alkamista 4,60 €/m2/kk.
 • Kaikissa vaihtoehdoissa käytettiin takaisinmaksuaikana 10 vuotta, joka rahoitettiin 2% lainalla.
 • Hintoihin sisältyy alv 24 %.
 • Yhtiövastikkeen hintamuutokset on laskettu alkavaksi järjestelmien käyttöönotosta.

Laskentamalli  

 • perustuu tarjouksiin ja laskenta on tehty eri vaihtoehtojen vertailua ja vaikutuksia varten.
 • ei huomioi rahan arvon muutoksia, mutta huomio lainalle 2% koron.
 • ei huomioi energian hintojen muutoksia.

Energiatuen laskenta   

 • Lämpöpumppujärjestelmän rakentamisen tuki 50 %.
 • Energiaremontin suunnittelun tuki 50 %.
 • Lisäeristämisen, automaation ja muun energiatehokkuuden parantamisen tuki 10–20 %.
 • Asuntoja 40.

ARA-tuen tukiprosenttien määräytyminen: ARA -avustukset.

Energiaremontin säästöt

Hankkeeseen liittyvät kilpailutukset tehdään energiaremontin osana kohteen sijainnin mukaan alueen urakoitsijoille kaikkialle Suomeen.

Lamit.fi on tehnyt lämpöselvityksiä satoja ja suunnitellut useita energiaremontteja eri puolille Suomea. Me suunnittelemme ja kilpailutamme urakan puolestasi. Hoidamme myös ARAn energia-avustuksen hakemisen, joten siitäkään sinun ei tarvitse huolehtia. Ota yhteyttä ja pyydä meitä tutustumaan kohteeseesi!

Ari Järvinen, Toimitusjohtaja, 040-5381869, ari.jarvinen@lamit.fi

Jukka Kinnunen, Projektipäällikkö, 044-4303030, jukka.kinnunen@lamit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Call Now Button