LamitBOX

Lämmitys- ja säätöjärjestelmän optimoinnilla saadaan energiansäästöä kaikkiin rakennuksiin. Optimointia suoritetaan huipputehoa rajoittamalla sekä langattomia antureita hyödyntämällä lämmityksen säädössä. Energiavarastona toimii rakennus ja siinä olevat varaajat sekä tarvittaessa voidaan lisätä Lamitin edistyksellinen LamiTES® faasimuutosvaraaja.

Seuranta tapahtuu etävalvomon kautta, jonne myös tuodaan antureilta tietoa kuten energiamittaus, lämpimän ja kylmän käyttövedenmittaus, sähkönkulutus tai ilmanvaihtoon liittyvää tietoa kuten kosteus ja hiilidioksidipitoisuus.

LamitBOX on markkinoiden monipuolisin säätöjärjestelmä

Edellä mainittujen anturitietojen lisäksi järjestelmään saadaan ulkopuolista tietoa kuten sähkön spot-hinta Nordpoolista ja paikallisen energiayhtiön kaukolämmön hinta. LamitBOXille voidaan tuoda myös tietoa kohteen energiankäytön optimointiin kuten lomakalenterit, vuorojärjestelmät tai esimerkiksi hotellihuoneiden varaustiedot. Järjestelmä myös lukee sääennusteet energianvarastoinnin optimointia varten. Kaikkea tätä tietoa LamitBOX yhdistettynä Lamitin pilvipalveluun käyttää hyväkseen kun järjestelmä laskee koska energiaa kannattaa käyttää varaajien lataamiseen ja koska ei. Vuoden 2019 sähkön pörssihinta vaihtelu näkyy alla josta helposti ymmärtää miten energiankäyttö kannattaa ajoittaa jotta rahaa säästyy.

LamitBOXssa käytetään Oumanin viimeisintä tekniikkaa

Ouflex A

Olosuhteiden seuranta ja poikkeavuuksista ilmoittaminen on nykyisen rakennusautomaation tärkeimpiä tehtäviä. Ouflex valvoo lämpötasoja, huoneistokosteuksia ja ilman partikkelipitoisuuksia tehden korjaavia säätöjä vaadittujen olosuhteiden säilyttämiseksi.

Ounet etävalvonta

LamitBOX liitetään tietoverkon välityksellä Ounet-nettivalvomoon tai varustetaan paikallisella kosketusnäytöllä. Ounetista on suojattu yhteys automaatiolaitteisiin. LamitBOX on tietoturvastandardien mukainen laite, johon yhteyden saa ainoastaan yksilöllisellä avaimella ja vain Ounet etäpalvelun avulla.

WL-Base- tukisasema sekä tarvittavat anturit huoneistoihin

LamitBoxissa on langaton järjestelmä, joka mahdollistaa lämpötilojen seurannan erilaisista kiinteistöistä ja tiloista. Langattomat anturit takaavat alhaiset elinkaarikustannukset sekä helpon asennuksen ilman työläitä kaapelointeja ja seinien poraamisia.

Älykästä ohjausta ympäristön ja kukkaron hyväksi

Kiinteistöjen ohjaus on jo pitkään ollut antureiden tietojen varassa. LamitBOX tuo ohjauksen aivan uudelle tasolle jossa käytetään kiinteistöstä saatavaa tietoa yhdessä ulkopuolisen tiedon kanssa. Energian varastoinnin oikea ajoitus hyödyntään edullisen energian hankinnan. Poistetaan tarpeettomat tehomaksut ja vaihdetaan dynaamisesti sähkön ja kaukolämmön välillä kun siihen on mahdollisuus. Energiankäyttöä voidaan ennakoiden ohjata käytön mukaisesti unohtamatta sään tuomaa vaihtelua. Ja lisäetua saadaan vielä lisäämällä tarvittaessa LamiTE energiavaraajia tai paikallista energiaa kuten maalämpöä tai aurinkovaraajia.

Lue lisää Lamitin teknologiasta ja ratkaisuista:

 
 

 

Call Now Button