Tuuriin aurinkovoimala lamitin avulla

Tuurin Kyläkauppa goes green – Veljekset Keskinen Oy:n Miljoona Wattia!

Aurinkoenergiahanke toteutettiin yhteistyössä lamit.fi Oy:n kanssa

Suomen suurin ja tunnetuin yläkauppa Veljekset Keskinen Oy on aloittanut aurinkoenergian hyödyntämisen toiminnassaan. Tuurin kylässä sijaitseva Kyläkauppa on pinta-alaltaan lähes 10 hehtaaria, ja siellä vierailee vuosittain noin kuusi miljoonaa ihmistä. Miljoona Wattia! -hankkeen myötä noin kymmenen prosenttia kyläkaupan sähkönkulutuksesta tuotetaan aurinkoenergialla.

Miljoona Wattia!-projektin suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut jyväskyläläinen rakennusten energiatehokkuuteen erikoistunut yritys lamit.fi Oy.

Aurinkoprojektin suunnittelu alkoi yli kaksi vuotta sitten selvityksellä aurinkoenergian hyödyistä. Sekä kilpailutus että projektin läpivienti hoituivat tehokkaasti lamitin vahvan asiantuntemuksen ja pitkän kokemuksen ansiosta. Haluamme käyttää uusiutuvaa energiaa sekä taloudellisista- että ympäristösyistä, kertoo Tuurin Kyläkaupan kiinteistöpäällikkö Mika Hannonen.

Urakkasopimus Miljoonasta watista allekirjoitettiin helmikuussa 2019 ja aurinkopaneelien asennus alkoi huhtikuussa. Tuurin Kyläkaupan katolle asennettiin yli 3500 aurinkopaneelia, joista saadaan Miljoonan Watin teho sähkölaitteiden käytettäväksi. Aurinkojärjestelmä valmistui elokuussa 2019.

Asennuksesta vastasin Oulun Sähkönmyynti, ja heidän juttu löytyy täältä.

Miljoona wattia! -hankkeen myötä Tuurin Kyläkauppa on nyt vihertynyt ja siirtynyt käyttämään aurinkoenergiaa.

Lisätietoja:

lamit.fi Oy

Toimitusjohtaja

Ari Järvinen

040 538 1869

ari.jarvinen@lamit.fi

www.lamit.fi

lamit.fi Oy tuo rakennusten suunnittelu- ja rakentamisprosesseihin viimeisintä tietoa energiatehokkuudesta, lainsäädännöstä ja laskentamenetelmistä. Yritys auttaa säästämään energiaa ja hillitsemään ilmastonmuutosta, johon yksi pätevimmistä apuvälineistä on energiakatselmus. Vuonna 1995 perustetun yrityksen nimi LaMit tulee sanoista laskenta ja mittaus, yritys laskee ja mittaa rakennusten energiankulutusta ja muita olosuhteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Call Now Button