Energia-avustukset asuinrakennuksille 2020-2022

Onko asuinrakennukseenne suunnitteilla korjaushanke, jolla parannetaan energiatehokkuutta?

Valtioneuvoston asetus asuinrakennusten energia-avustuksista vuosille 2020-2022 on annettu tieto voimaantulosta 2020 alussa. Tämä tarkoittaa, että asuinrakennuksilla on mahdollista saada avustuksia korjaushankeisiin, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta.

Miten tämä käytännössä tapahtuu?

ARA myöntää avustuksen korjaushankkeeseen hakemuksen perusteella, mikäli korjaushankkeella saavutetaan tarvittava energiatehokkuuden parantuminen. Energiatehokkuuden parantuminen osoitetaan energiatodistuksella, jota verrataan korjaus- ja muutostyön energiatehokkuusvaatimuksiin ja näistä vaatimuksista on vielä parannettava 20 % tai 30 %.

Kuinka varmistua, saako asuinrakennus avustuksia korjaushankkeeseen?

Osakeyhtiö lamit.fi on laatinut uudistuneen energialaskentamallin Lamitor ohjelmistoon, jonka avulla voidaan selvittää, saadaanko ja miten kohteen korjaushankkeelle saadaan avustus. Samalla saadaan kohteelle avustuksen maksatuksessa tarvittava energiatodistus, joka tehdään valmiiksi ja virallistetaan, kun kohteen korjaushanke on saatu päätökseen.

Osakeyhtiö lamit.fi on tehnyt energiatodistuksia ensimmäisen energiatodistuslainsäädännön astuttua voimaan. Osakeyhtiö lamit.fi on energiatodistusten lisäksi tehnyt paljon energiaselvityksiä myös korjausrakentamisen saralla.

Kiinnostuitko?

Olkaa yhteydessä ja keskustellaan hankkeestanne. Neuvotellaan, suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä. Parannetaan yhdessä energiatehokkuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Call Now Button