Lamit kysyntäjoustoratkaisu energiayhtiöille ja kaupungeille

Lamit on kehittänyt taloyhtiöille ja teollisuudelle ratkaisuja energian mittaukseen ja hankintaan. Kaikkissa järjestelmissä on yhtenä perustavana ideana ollut käyttää kohteen varauskykyä osana ratkaisua.

Kohteiden ohjauksesta huolehtii Lamitin oma pilvipalvelu. Kaikki kohteet ovat kauko-ohjauksen ja valvonnan piirissä. Kohteessa keskuksena toimii LamitBox®. Pienemmissä kohteissa kuten omakotitaloissa voidaan lämpöpumppu kytkeä suoraan Lamitin pilvipalveluun.

Kysyntäjoustoon käytetään kohteen omaa energianvarauskykyä, kohteen energiavaraajia tai täydentävänä energiavarastona siihen voidaan lisätä LamiTES® faasimuutosvaraaja.

Taloyhtiöille ja yrityksille $COP® järjestelmässä voidaan optimoida hetkeä jolloin energiaa otetaan lämmittämiseen. Myös energialähdettä voidaan vaihtaa dynaamisesti energian hinnan mukaan. $COP® järjestelmä lukee tietoa Nordpoolista sähkön sen hetkisestä hinnasta ja vastaavasti kaukolämmön hinta saadaan paikalliselta energiayhtiöltä. Yöllä kohde voi lämmitä esimerkiksi sähköllä ja päivällä kaukolämmöllä. Energian ja lämmönlähteenä voi olla mikä tahansa järjestelmä tai niiden yhdistelmä.

Järjestelmän lukemaan sääennustetta käytetään laskentaan jolla saadaan varattua edullista energiaa oikea määrä. Järjestelmälle annetaan myös käytettävissä oleva varauskyky sekä normaali energiankulutus vaihteluineen jotta laskenta on mahdollisimman lähellä todellista kulutusta  eikä jouduta tilanteisiin jolloin tarvittavaa energiaa joudutaan hankkimaan korkealla hinnalla.

Koska järjestelmä on täysin keskitetysti ohjattavissa on ohjaus  mahdollista antaa myös energiayhtiöille. Energiaa voidaan varastoida kohteisiin kun sitä on reilusti tarjolla ja energia laskutetaan käytön hetkellä sovitun tariffin mukaisesti. Tällä tavalla saadaan luotua kaikkien järjestelmään kytkettävien kohteiden käsittävä kysyntäjoustoverkosta.

Lue lisää Lamitin ratkaisuista:

Pyydä meiltä tarjous

Energiansäästöprojekteillamme pystymme säästämään yli puolet nykyisistä energiakustannuksistasi! Täytä lomake, niin me hoidamme loput!