Isännöitsijät

Isännöitsijän kumppani energiaremontteihin

Lamitin energia-alan erikoisosaaminen voi hyödyttää Isännöitsijöitä monella tapaa. Lamit on insännöitsijän kumppani ja osallistumme mielellään teidän kanssa esimerkiksi taloyhtiöiden kokouksiin kun tarvitaan energia-asiantuntijaa. Järjestemme isännöitsijöille myös energia-aiheisia koulutuksia koulutuksia ja jaamme mielellämme osaamista. Lamit on ollut mukana toteuttamassa jo satoja onnistuneita kohteita parin kymmenen vuoden aikana, joten meiltä saatte kokenutta osaamista rinnallenne.

Energiatodistukset ajantasalle

Lamitin web-pohjaisessa laskentapalvelussa voi tehdä energiatodistukset hyvin kustannustehokkaasti sekä joustavasti. Tämän palvelun nimi on Lamitor® ja se löytyy osoitteesta www.lamitor.fi. Palvelussa on VTT:n hyväksymä laskentajärjestelmä jonka tulokset käyvät sellaisenaan myös viranomaisille. Muistathan että energiatodistus on voimassa 10-vuotta. Energiatodistuksista säädetty laki on astunut voimaan 18.1.2013 joten se on pian 10-vuotta vanha. Niimpä näinä aikoina useat energiatodistukset alkavat vanhenemaan. Kannattaa tarkistaa omien kohteiden energiatodistukset hyvissä ajoin ajantasalle ettei tule kiire uusintojen kanssa.

E-lukulaskentaa energia-avustuksiin

Samaa Lamitor® järjestelmää Lamit käyttää e-lukulaskelman tekemiseen. E-lukulaskelma tarvitaan ARA energia-avustuksiin jo hakemus vaiheessa sekä lopussa kun todennetaan tulokset. Lamit tekee tarvittavat e-lukulaskelmat ja auttaa myös näin isännöitsijää. Meillä on suorat tietokoneyhteydet ARA:n joten e-lukulaskenta sujuu vaivattomasti.

Taloyhtiön energiaremontti osaamista

Lamit avustaa isännöitsijää myös laajemmin taloyhtiöiden energiaremonttien toteutuksesta. ARA energia-avustukset kokonaisuudessaan ovat meidän erikoisosaamista. Toistaiseksi kaikki tekemämme ARA energia-avustukset ovat hyväksytty. ARA energia-avustuksia haettaessa Lamit pystyy omalla energia-alan osaamisella etsimään ratkaisuja joilla saadaan kustannustehokkaasti suunniteltua energiaremontti siten, että ARAn energia-avustus saadaan kohteeseen täysimääräisenä. Parhaimmillaan olemme toteuttaneet myös 70-luvun taloyhtiöissä energiaremontteja joissa ollaan päästy nollaenergiatasolle. Vaativissa kohteissa tämä saattaa vaatia myös erikoisteknologioiden käyttöä kuten faasivaraajia tai aurinkoenergian hyödyntämistä.

ARA energia-avustuksia myönnetään ainakin vielä vuonna 2022 tapahtuviin taloyhtiöiden energiaremontteihin. Aika taloyhtiöiden energiaremontteihin ja ARA energia-avustusten tekoon on siis nyt. Usein koko prosessi taloyhtiön energiaremontin aloittamisesta päätökseen kestää kuitenkin jopa yli vuoden. Jotta varmistetaan että ARA energia-avustus saadaan ennen mahdollista takarajan umpeutumista kannattaa Lamittiin ottaa yhteyttä jo tänään että saadaan projekti aloitettua mahdollisimman nopeasti.

Kokonaisvaltaisella remontilla parhaat hyödyt ARA energia-avustuksista

Taloyhtiön energiaremontti ja siihen liittyvä ARA energia-avustus kannattaa suunnitella siten, että taloyhtiössä katsotaan kaikki tulevaisuuden remonttitarpeet yhdessä. ARA energia-avustusta saa myös siihen liittyviin töihin kuten putki- ja ikkunaremontteihin. Putkiremonttien yhteydessä usein putket myös eristetään uudelleen joten siltä osin myös nämä työt ovat ARA energia-avustuksen piirissä. Samoin ilmanvaihtoon liittyvistä töistä saadaan usein merkittävä osa sisällytettyä avustuksen piiriin. Asumisviihtyvyyteen voidaan vaikuttaa toteuttamalla huoneistokohtainen ilmastointi mikä myös kuuluu usein ARA energia-avustuksen piiriin. Lamit osaa neuvoa kaikessa tässä ja olemme mielellämme mukana tekemässä kokonaisuunnittelua taloyhtiön energiaprojektista ja sen eteenpäin viemisestä.

Lisää tietoa palveluista isännöitsijälle antaa Lamitista

Ari Järvinen, Toimitusjohtaja, 040-5381869, ari.jarvinen@lamit.fi

Jukka Kinnunen, Projektipäällikkö, 044-4303030, jukka.kinnunen@lamit.fi

Call Now Button