Lamit $COP®

Mikä on $COP®?

SCOP tulee sanoista Seasonal Coefficient of Performance eli vuosihyötysuhde.

$COP® on Lamitin rekisteröimä tuotemerkki ja tarkoittaa järjestelmän rahallista tuottokerroin vuodessa aikaisempaan verrattuna. Tämä sisältää Lamit järjestelmän jossa on optimoitu energiankäyttö ja tuotto ja energian hankinta silloin kun energia on halvimmillaan.

$COP® voidaan toteuttaa skaalautuvasti pienemmistä taloyhtiöistä teollisuuden sekä kaupan tarpeisiin. Ja ratkaisun voi yhdistää energialaitos ja kaupunkitasolla kokonaisuudeksi jota ohjataan keskitetysti.

$COP® ratkaisuun liittyy tyypillisesti LamitBOX® sekä täydentävänä LamiTES ® faasimuutosvaraaja sekä Lamitin pilvijärjestelmä jossa tehdään varsinainen laskenta sekä optimointi.

Järjestelmässä LamitBOX® toimii mittaus- ja ohjauskeskuksena. LamiTES® faasimuutosvaraaja lisää järjestelmälle energianvarastointikapasiteettia jolla saadaan täysi hyöty edullisemman energian hetkistä. Järjestelmän varauskapasiteettinä hyödynnetään luonnollisesti myös olemassa olevat varaajat sekä kiinteistön oma varauskyky.

Energian ja lämmönlähteenä voi olla mikä tahansa järjestelmä tai niiden yhdistelmä.

$COP järjestelmä lukee tietoa Nordpoolista sähkön sen hetkisestä hinnasta ja vastaavasti kaukolämmön hinnan paikalliselta toimijalta. Lisäksi järjestelmään voidaan tuoda tiedoksi esimerkiksi vuorojärjestykset ja lomakalenterit tai esimerkiksi hotelleissa varaustiedot. Järjestelmä itse voi mitata esimerkiksi kosteutta, hiilidioksidipitoisuuksia tai paikallaolotietoa ilmastoinnin optimaalista ohjaamista varten. Järjestelmän lukemaa sääennustetta käytetään laskentaan jolla saadaan varattua edullista energiaa oikea määrä. Järjestelmä valitsee kulloinkin edullisimman energianlähteen hinnan perusteella ja optimoi sen tarpeen.

Keskikokoisessa maalämpöpumpulla varustetussa taloyhtiökohteessa $COP paransi maalämmön vuosihyötysuhteen SCOP:n 3.7 arvosta arvoon $COP 5.1  Suuremissa  kohteissa edut voivat olla  vielä mittavammat.

$COP järjestelmät ovat tekniikaltaan ylivertaisia ja tämän vuoksi myös niiden toteuttamiseen myönnettävät valtiontuet ovat suurimmalla mahdollisella tukiprosenilla tuettuja. Lamit tekee puolestanne energiatukihakemuksen jotta varmistetaan tuen saaminen ehtojen mukaisiin kohteisiin.

Lue lisää Lamitin ratkaisuista:

Call Now Button