Energiaremontti mahdollisti 40 000 euron säästön vuodessa

Taloyhtiön energiaremontti mahdollistaa suuret säästöt energiakuluissa. Energiaremonttiin voi ja kannattaa yhdistää kaikki energiatehokkuutta parantavat korjaustoimenpiteet. Energiaremonttiin voi hakea ARAlta energia-avustusta.

Tamperelainen taloyhtiö säästi vuodessa 40 000 euroa energiakuluissa

Pirkanmaalaiseen As. Oy Peltolammin Veteraanitaloon oli tulossa iso tontin vuokrakorotus. Suurehko 72 huoneiston vuonna 1968 rakennettu taloyhtiö sijaitsee vuokratontilla. Vuosivuokra oli noin 15 000 euroa. Lämmityskulutkin olivat mittavat, vuodessa noin 61 000 euroa. Edessä oli asuinkustannusten suuri nousu tai vaihtoehtoisesti uusi mahdollisuus energiaremontin myötä.

Energiatehokkuutta parantamalla suuret säästöt

Veteraanitaloon oli jo aiemmin tehty muutamia toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi, mutta lisää säästöä oli saatava. Vuonna 2018 lamit.fi astui mukaan kuvaan ja teki As. Oy Peltolammin Veteraanitalolle lämpöselvityksen. Projektin johdosta vastasi kokenut energia-asiantuntija ja projektipäällikkö Jukka Kinnunen. Lamit.fi otti vastuun koko Veteraanitalon energiaremontista eli vastasi lämpöselvityksen teosta, kilpailutuksesta, sopimusten laadinnasta sekä urakan valvonnasta ja seurannasta.

As. Oy Peltolammin Veteraanitalossa päätettiin luopua kaukolämmöstä ja asentaa maalämpö. ”Pelkällä poistoilman talteenotolla saavutettiin 40 prosentin säästö lämmityskuluissa. Kun siihen lisättiin vielä maalämpö, säästöä saavutettiin jo 60 prosenttia. Näillä toimenpiteillä huoneistokohtaiset energiakustannukset ovat keskimäärin alle 30 euroa kuukaudessa per huoneisto”, sanoo lamit.fi:n Kinnunen.

Ennen energiaremonttia As. Oy Peltolammin Veteraanitalon energiakulut olivat noin 61 000 euroa vuodessa. Taloyhtiön energiaremontin jälkeen kulut ovat noin 22 000 euroa. Säästöä syntyy vuositasolla siis noin 40 000 euroa.

Maalämmön ja poistoilman lämmöntalteenoton yhdistelmä

Maalämmön ja poistoilman lämmöntalteenoton toisiaan tukeva hybridijärjestelmä on erittäin suuressa roolissa lämmitysenergian säästöjen saavuttamiseksi. Pelkkä poistoilman lämmöntalteenotto ei yksinään riitä kattamaan kaikkea tarvittavaa lämpöenergiaa. Suurin säästö saavutetaan niiden yhteensopivuudella. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ensin hyödynnetään lämpöisen poistoilman energia. Sen jälkeen lämmitystä täydennetään maalämmöllä. Ilmaista energiaa lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen saadaan maasta ja poistoilmasta noin 70 prosenttia.

Energiaremontin kulut olivat kohtuulliset, yhteensä reilut 400 000 euroa. Lamit.fi, joka piti langat käsissään alusta loppuun asti, veloitti työstä noin 9.5% kokonaiskustannuksista. Kokonaisinvestoinnin takaisinmaksuaika noin 11 vuotta.

Suomen Kiinteistölehti julkaisi As. Oy Peltolammin Veteraanitalon energiaremontista tarkemman kuvauksen. Artikkelin pääset lukemaan tästä.

Lamit.fi vie energiaremontit alusta loppuun

Lamit.fi on suunnitellut ja toteuttanut useita energiaremontteja eri puolille Suomea. As. Oy Peltolammin Veteraanitalo on yksi monista lamit.fi:n toteuttamista energiaremonteista. Lamit.fi toteuttaa energiaremontit ”avaimet käteen” -periaatteella ja on puolueeton toimija. Energiaremonttiprojektin jokainen toimija kilpailutetaan erikseen. Pääset tutustumaan lamit.fi:n energiaremonttiputkeen tästä.

Taloyhtiön energiaremontti mahdollistaa suuret säästöt. Jos sinua kiinnostaa suuret säästöt energiakuluissa, pyydä meitä tutustumaan kohteeseesi.

Lisää tietoa energiaremonteista antavat:

Ari Järvinen, toimitusjohtaja, 040 5381869, ari.jarvinen@lamit.fi

Jukka Kinnunen, projektipäällikkö, 044 4303030, jukka.kinnunen@lamit.fi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue lisää:

Lamit $COP®

Lamit $COP®: Lämpöpumppujärjestelmästä vielä parempi – säästöä syntyy 10-300 % enemmän! $COP® on lamitin tavaramerkki laskenta- ja ohjausmenetelmälle, jolla parhaasta

Lue artikkeli »

LamitAir ilmanvaihtojärjestelmä

← Palaa palveluihin Ilmanvaihto ja sisäilma – tarpeet LamitAirille Taustaa Uusien toimintaohjeiden mukaisesti rakennusten ilmanvaihtolaitos voidaan pysäyttää”nolla”-ilmanvaihdolle aikoina, jolloin rakennusta

Lue artikkeli »

LamiTES®: faasivarasto lämmön varastointiin

LamiTES® energiavarastoratkaisut LamiTES® toimii energiavarastona sähköenergialle, lämpöenergialle sekä kylmäenergialle. LamitTES® energiavarasto perustuu faasimuutosteknologiaan. Aineenolomuodon muutoksessa elifaasimuutoksessa energiaa sitoutuu ja vapautuu moninkertainen määrä

Lue artikkeli »